Digifotoforum 2.0

Algemeen! => Stel je voor! => Topic gestart door: photohenk op 21 maart 2021, 00:14:53

Titel: Een nieuweling van verre.
Bericht door: photohenk op 21 maart 2021, 00:14:53
Andre vond mij op een ander - engelstalig: https://photography-on-the.net/forum/ - forum en nodigde me uit om hier aan te schuiven. We kennen elkaar van onze andere gezamenlijke hobby "ham radio", waar ik overigens niks meer mee doe.  Nederlands is mijn moedertaal en al woon ik al meer dan 20 jaar in Australie, ik heb er nog geen moeite mee. :)
Ik ben 77 en fotografeer al 70 jaar: eerst met een box brownie die meeging op schoolreisjes. Later met een Praktika SLR waarvan ik er twee heb versleten tot ik ging videoen.  Daarna een poosje "point and shoot" en sinds 2006 Canon DSLR en sinds juli dit jaar mirrorless: Canon R5.
De meeste fotos die ik neem zijn van mensen en gebeurtenissen in onze lokale gemeenschap in Port Stephens (150km NO van Sydney). Ik ben de lokale "community photographer". Fundraisers, lokale gebeurtenissen van liefdadigheid- en vrijwilligers organisaties en dergelijke leg ik vast. De plaatjes komen allemaal op Flicker in een album en links naar die albums komen op Facebook, of downloaded fotos in het lokale "suffertje"  enz.  Inmiddels staan er zo'n 14.000 photos op https://flickr.com/vk2gwk/albums  (https://flickr.com/vk2gwk/albums)
Ik woon in een fantastisch mooi gebied dus behalve 'events" vallen er ook veel andere dingen te schieten: zonsondergangen, mooie vogels en de koalas in onze tuin bijv. en de surfers op One Mile beach...
Het houd me volop bezig...
Ook geef ik af en toe  fotografie cursussen aan het plaatselijke "Community College" (volwassenen educatie).


Titel: Re: Een nieuweling van verre.
Bericht door: Andre op 21 maart 2021, 08:58:13
Nogmaals welkom Henk,

Nu weet ik dus ook waarom ik je online logboek niet meer vinden kon ;)
Ik kijk uit naar je foto's!
Titel: Re: Een nieuweling van verre.
Bericht door: Bagtjuh op 21 maart 2021, 09:39:06
Welkom Henk.

Titel: Re: Een nieuweling van verre.
Bericht door: MoTo op 21 maart 2021, 16:44:30
Welkom Henk vanuit het verre Australiƫ.
Gr. MoTo (die wel van "vers bloed" houdt)